Enslev by og omegn

Enslev Forsamlingshus

Enslev Forsamlingshus, Kanalvej 21, Enslev, 8500 Grenaa - Udlejning: Jes Kruse 8630 0413 - CVR 31945003Landskabet omkring Enslev er præget af beliggenheden ved Kolindsund. Mod syd ligger den tidligere sø, som før udtørringen i 1876 var Jyllands næststørste. Mod vest er ådalen, hvorigennem Skærvad Å løber og bagved Djursgårdsskoven, som tilsammen udgør et markant og meget smukt landskab. Man har en særlig god udsigt fra pynten ved Enslev Kirke, hvorfra man skue over byen, Kolindsund, kanalerne og skovene på samme tid. I godt vejr kan man se til Kolind og bakkerne ud mod Rønde 30 kilometer væk.


Før i tiden lå alle byens huse og gårde meget tætbygget syd for den nuværende Kanalvej, men i 1887 brændte det meste af byen ved en voldsom brand. Efterfølgende blev flere af gårdene flyttet ud på deres respektive marker, dog fortsat i naturlig tilknytning til byen. Gårdenes placering og retning har fulgt det vifteformede mønster fra stjerneudskiftningen i 1792, som især er tydelig på luftfotos.


Nedenfor byen slynger kanalen sig afsted og der er mange muligheder for gå- og cykelture langs den. Fra Enslev er det muligt at cykle de knap 10 kilometer ned til Grenaa Havn langs kanalen, stort set uden at møde biler. 


Der er mange muligheder for fritidsaktiviteter i umiddelbar nærhed af Enslev.

2 kilometer fra byen ligger golfbane, motorcrossbane, hundetræning/agility og skydebane. Der er kun 4 kilometer ind til Grenaa centrum og 9 kilometer til Grenaa Strand.


Nedenfor forskellige turslag.


Omkring Enslev er der mange muligheder for ture - blandt andet langs kanalen og forbi pumpestationen.


Billede fra indvielsen af byparken i august 2014
Billede fra sportspladsen, hvor der hvert år afholdes Sankt Hans aften.
Slemmings Bro, som blev renoveret i 2013.

Enslev by og omegn